Jelling Musikfestival 2025
233D
21T
37M
40S
Tilføj til kalender

JMF24-fællesskabet overgår forventningerne med stort overskud til uddeling

Festivalgæster og frivillige stod sammen om JMF24 og skabte et overskud, der overgår forventningerne, som et af festivalens bedste år nogensinde.

30. september 2024

Jelling Musikfestival 2024 skriver sig ind i historien som et år, der bød på masser af nye tiltag, tidligt udsolgt på partoutbilletter og rekordmange frivillige hjerter bag oplevelsen. Men med en festivalweekend i 2024 uden helligdage i sigte og tilmed også momentvis vand fra oven var forventningen til årets overskud til uddeling moderat.

Heldigvis er rygraden i Jelling Musikfestival fællesskabet, der hvert år overgår sig selv og står sammen gennem nye forandringer, regn og mandagstræthed.

Nu er kassen efter 2024-indsatsen gjort op og afslører, at aftrykket fra festivalgæster, samarbejdspartnere, leverandører og i særdeles de over 6.500 frivillige overrasker, trods en lidt sværere hånd end andre år.

I Jelling spreder eftervirkningerne fra fællesskabsfesten sig som ringe i vandet, fordi hele overskuddet hvert år bliver uddelt til gode formål. Sådan har det været siden begyndelsen i 1989.

4.090.000 kr. ender det samlede overskud på efter Jelling Musikfestival 2024, og placerer JMF24 som et af de bedste økonomiske år nogensinde i festivalens historie.

”Vi ved godt, at Jelling Musikfestival er beriget af Danmarks dygtigste og gladeste frivillige. Alligevel havde vi ikke forventet, at de på en weekend uden helligdage kunne generere mere end 4 mio. kr. til gode, almennyttige formål. Det er vigtige penge, der kommer til at gør mærkbar forskel i tusinder af menneskers liv, og bør vække stolthed hos enhver, der deltog i årets festival”, 

siger direktør Line Mosfelt.

Hver en krone af overskuddet skal nu uddeles. Dels uddeler festivalen en del i fællesskab med andre aktører og initiativer og dels kan alle med et godkendelsesværdigt formål søge om del i midlerne. 

Ansøg om del i overskud – og sænk skuldrene

Det store fællesskab, det gode naboskab og de nære venskaber sørger for, at vi har det godt – alle sammen. Derfor støtter festivaloverskuddet indsatser, der gør fritiden sjovere, skaber nye mødesteder, åbner fællesskabet for flere og sænker de alt for præstationspressede skuldre en anelse.

Samtidig med offentliggørelsen af årets overskud åbner Jelling Musikfestival en ansøgningsrunde, der skal fordele midlerne. Ansøgningsrunden løber frem til 27. oktober 2024. Herefter mødes et uddelingsudvalg nedsat til formålet og vurderer ansøgningerne ud fra festivalforeningens formål.

Endeligt skal ansøgninger og formål godkendes af SKAT, før midlerne kan uddeles, hvilket forventeligt sker i løbet af de første måneder i 2025.

Årets overskud følger op på to år med rekordstore overskud. I 2022 lød beløbet på 5,6 millioner kroner og i 2023 på 8 mio. kr. Med 2024-overskuddet har festivalen på blot 3 år uddelt mere end 17 millioner kr. og samlet over årene uddelt ca. 54 millioner kroner til vigtige almennyttige og velgørende formål. Sidste år gik pengene til alt fra terapiheste, rollespilskæmpere og unge kunstildsjæle til hjælp til sårbare unge og håndsrækninger til fællesskabets randeksistenser.

JMF25

28.-31. maj 2025 fejrer vi igen fællesskabet, når den 35. Jelling Musikfestival brager festivalsommeren i gang i Kr. Himmelfartsferien.

Nedtællingen er i fuld gang, og inden billetsalgsstarten online d. 1. december kl. 0.00 bliver de første navne offentliggjort.

Fællesskabet er allerede igang - vær med her