Jelling Musikfestival 2025
345D
18T
45M
33S
Tilføj til kalender

En varm, våd og vidunderlig festival er forbi – tak for i år

Den sidste øl er drukket, den sidste kunstner har sunget i mikrofonen, og det sidste kram er givet på festivalpladsen. Jelling Musikfestival takker af for i år.

27. maj 2024

Jelling Musikfestival er slut. Det blev til 4 hæsblæsende dage, hvor vejrguderne bød på lidt af hvert. Men uanset om det stod ned i stænger eller himlen var plastret til med grå skyer, så lyste gæsternes glæde festivalen op alle fire dage.

Alle partout- og lørdags-armbånd var op til festivalen blevet besat, og festhungrende festivalgæster har givet den gas siden Andreas Odbjerg torsdag åbnede Store Scene med radiohits og fællessang. Det har tilmed været en usædvanlig fredelig festival, og festivalens direktør Line Mosfelt er glad for, hvordan det hele forløb:

”Overordnet set er det gået flot og godt. Årets festival har budt på det hele: sol, støv og vandpytter. Det har været en festival, hvor vi igen havde mange store og små – alle sammen smukke – øjeblikke rundt på pladsen og på scenerne. Og det er det, vi går og drømmer om hele året.”

6800 frivillige har igennem festivalen været med til at sørge for, at folk passede på hinanden under koncerterne, at servere mad og drikke over disken og i det hele taget fået tandhjulene til at køre rundt, så festivalen kunne forløbe på bedst mulig vis. Deres indsats har imponeret en taknemmelig festivaldirektør.

”Jeg synes, de overrasker hvert år, fordi de bare gør meget mere, end hvad man kan forvente. De løser opgaverne med smil og high-fives. De finder hele tiden de små steder, hvor de kan gøre det hyggeligt og fedt på trods af vejrets udfordringer,”

siger Line Mosfelt.

Jelling Musikfestival 2024 var også det første år med scenernes nye placering, hvor blandt andet Teltscenen blev drejet for at skabe rum for flere, ligesom Tribunen og Alfreds havde skiftet plads. Det skabte nye hyggekroge blandt bænke og træflis og mere samhørighed på pladsen.

Derudover havde atmosfæren fået et løft med nye siddemiljøer, møbler og kunstområder.

Line Mosfelt har ét ord i hovedet, når hun skal forsøge at sætte ord på stemningen, der har været på pladsen i år.

”Kærlig er det ord, der popper op i mit hoved. Man kan se, at der hele tiden er nogen, der er ved at starte en relation af den ene eller anden slags. Folk, der er kommet til at snakke eller sidde ved siden af nogen, de ikke kender. Det kan både være gæster, frivillige og musikere. Der er hele tiden nogen, der nærmer sig hinanden og bliver noget for hinanden,”

fortæller direktøren.

Fælles sang vi med, fælles grinte vi og fælles skabte vi minder. Tak for denne gang.

Vi ses 28.-31. maj 2025.

Fællesskabet er allerede igang - vær med her