Jelling Musikfestival 2025
345D
18T
43M
09S
Tilføj til kalender

Søren Krogh

Showstart
søndag 26. maj 20.25
Tilføj til kalender
Scene
Søpavillonen
 

Som koncertnavn er den lokale helt Søren Krogh altid en stor musikalsk oplevelse, og selv om arven som historiefortæller kan være tung at løfte, så formår han bare med sine historier og sange at komme hele vejen rundt. Det er først og fremmest nærværende, det er sjovt og det er historier som publikum genkender sig selv i.  

Krogh kommer vidt omkring i sin sangskrivning på det seneste album ’Blågræs’. Her er sange om utilpassede unge, gamle der får demens, aktiv dødshjælp, om en banjospiller fra Børglum der slår præsten ihjel, landbrugets forurening, unges mobilvaner, politikernes ignorering af provinsen – bare for at nævne nogle af emnerne der bliver taget op af den gennemrutinerede sangskriver og entertainer. 

Krogh har med sine mere end 2500 koncerter og 11 albums fastslået sin status som en af branchens bedste historiefortællere. Han modtog desuden en Danish Music Award Folk i 2013 som årets sangskriver og endnu en i 2016 som årets sanger. Senest i 2021 modtog han hædersprisen, ’Opmuntringsprisen’ for sit lange virke med dansk sangskrivning.