Jelling Musikfestival 2025
315D
03T
35M
57S
Tilføj til kalender

Ameli Dot

Showstart
søndag 26. maj 20.25
Tilføj til kalender
Scene
Tribunen
 

I juni 2023 udkom debut-EP’en ’Monday Of My Life’, med radiohits som ’Drunk’ og ’Machete’, hvor Ameli Dot endnu en gang viser sine evner som sangskriver frem og giver folk relaterbare tekster i øjenhøjde. I oktober udkom singlen ’Work It Out’, og seneste singleudspil fra den alsidige artist er ’Red Lights’, der handler om at blive holdt nede af de røde lys, at komme til sig selv midt i livets lyskryds og komme stærkere igennem på den anden side.

Når hovedet lod sig drømme ind i musikkens verden var det de stærke og bramfrie sangerinder, der tændte en rebelsk ild i Ameli Dot og gav hende modet til at stå op for sig selv og finde sin styrke. Formålet med musikken er at give folk noget at samles om, men samtidigt at kunne stikke til folk med en tilpas mængde seriøsitet og humor, der giver lytteren stof til eftertanke.

Live fra scenen, såvel som i indspilningerne, er sangene er ikke skrevet til et bestemt segment af befolkningen, men derimod alle. Lige fra dem som står helt oppe foran scenen og skråler med, til dem på de bagerste rækker, der svajer til melodien. Det er dyrkelsen af skævheden og et opgør med opfattelsen af det perfekte og det uperfekte, som driver Ameli Dots lydunivers, hvor der er plads til alt – præcis som på Jelling Musikfestival.