Jelling Musikfestival 2025
363D
06T
09M
56S
Tilføj til kalender

Pil

Showstart
torsdag 23. maj 21.35
Tilføj til kalender
Scene
Teltscenen
 

Pil har for alvor etableret sig som én af de mest spændende artister på den danske musikscene. Pil skriver dansksprogede sange om de skæve følelser i et opløftende og legende popunivers, der er godt på vej til at løfte hende til et stort, folkeligt gennembrud. Historien om Pil tager fart med debut-EP’en ’Når Du Går Herfra’ fra 2019. I 2021 vandt hun Karrierekanonen, i 2022 udgav hun sit debutalbum og i 2023 vandt hun P3 Guld-prisen.

I 2023 har hun fyldt på hitlisterne med ’Dér’ sammen med Phlake-frontmand Mads Bo Iversen, ’Andre Venner’ og ikke mindst ’Dronning Af Månen’, som hun senest – meget passende – spillede under hyldestkoncerten til Dronning Margrethe.

Pil har siden debuten udsendt en række singler med store etablerede artister, som ’Omvendt’ med Andreas Odbjerg og ’GULVET22’ med Burhan G. I 2023 optrådte Pil til X-Factor-finalen og har også skrevet vindersangen til talentkonkurrencens vinder ROSÉL.

Succesen buldrer fortsat derudad med en stor festivalsommer i vente. Gensynsglæden bliver stor, når Pils melankolske og smittende dansegulvspop svæver over Jelling.

Fællesskabet er allerede igang - vær med her