Jelling Musikfestival 2025
345D
20T
16M
43S
Tilføj til kalender

Overraskelser i programmet: P3 Missionen, talks og pop up-koncerter

Mellem koncerter på Jelling Musikfestival 2024 kan du løbe ind i pop up-oplevelser og nye vinkler på tilværelsen.

21. maj 2024

Hvert år giver festivalprogrammet i Jelling anledning til at få nye perspektiver og skæve oplevelser med hjem – 2024 er ingen undtagelse.

P3 Missionen sætter kropsidealer under lup

P3 Missionen rykker igen i år ud i radioæteren og sommerlandet med en dagsorden. Alt for mange unge er utilfredse med, hvad de ser i spejlet og missionen i år er, at give flere et nuanceret billede af deres egen krop.

P3 Missionens grønne bus ruller igen i år ud på landevejen for at møde unge i deres frirum i løbet af sommeren. Og første stop er Jelling Musikfestival. P3 Missionen sætter i år fokus på unges kropsidealer og undersøger, hvad der påvirker unges syn på deres kroppe og hvilke konsekvenser det har.  

Derfor kan du i P3 Missionens buslejr møde Adnan Al-Adhami, Faustix, Helin Erdem og Simon Toftgaard Jespersen fra Muskelsvindfonden i talks om, hvad de skarpe kropsidealer gør ved os alle sammen. Du kan også være med i daglige musikquizzer eller bare koble helt fra i en liggestol, mens du lytter til en lydmeditation, der hylder din – faktisk ret fantastiske - krop.

PANEL Taler om køn og krop

På Brandbjerg Højskole lidt uden for Jelling er samtalen om kroppen også et stort fokus.

I en talk om kropsidealer og deres betydning for trivsel møder du et engageret panel bestående af multitalentet Frederik Trudslev, P3-radiovært Nynne Givskov og højskoleeleverne Jan Erik Petersen og Storm Ustrup fra faget ’Køn, krop og seksualitet’ på Brandbjerg Højskole.

Vært er mangeårig seksualunderviser og forfatter Mette Øyås Madsen fra Brandbjerg Højskole, som vil stå på hovedet for at samtalen bliver både respektfuld og horisontudvidende. Panelet lover at sætte sig selv på spil og skal også nok nå omkring musikbranchens og underholdningsindustriens andel i kropshysteriet.

Undervejs vil vi komme med gode fifs til, hvordan man kan gå på opdagelse i alt det, kroppen kan.

Pop up-levelser: Jelling Spillemændene og Louis Jarto og RUST

Mellem koncerter på de store scener kan du være heldig at støde på oplevelser, du ikke havde regnet med. 3 pop up-koncerter indtager festivalens barer med en tempofyldt, kompakt fest – på hver sin måde.

Jelling Spillemændene levereret et udpluk af afvekslende og humørfyldt, traditionel spillemandsmusik i Anarkist fredag d. 24. maj kl. 14.05. 11 spillemænd m/k indtager området med violiner, bratsch, cello, fløjte, klarinet, guitar, harmonikaer og kontrabas.

Lørdag d. 25. maj kl. kl. 22.50 v. Gin & Rom Bar kan du opleve én koncert, du kommer til at tale om i mange år. Louis Jarto er et musikalsk fænomen, der har taget springet med begge ben ud i det uventede og det spontane. Han skaber "random" koncerter ud fra tilfældige tanker og et hjemmelavet set-up, uden et fastlagt script, kun drevet af kærlighed til musik og eventyr. Spontaniteten har indtil videre ført Louis Jarto forbi Nordgrønland, Saharas ørken og SpaceX – på vejen mod Orange Scene.

Festen er stensikker, når RUST hylder de store danske kunstnere med deres egne fortolkninger af de største danske hits og skaber en festlig stemning, der får alle til at synge med søndag d. 26. maj kl. 21.25 i Champagne Bar.

Du finder alle de nye navne under Program og i vores app.

Fællesskabet er allerede igang - vær med her