Jelling Musikfestival 2025
345D
18T
51M
26S
Tilføj til kalender

Nikolaj Storebjerg vinder Quasar 2024

På Jelling Musikfestivals første dag blev vinderen af talentprogrammet Quasar 2024 fundet blandt 4 finalister. 

24. maj 2024

Torsdag aften afgjorde dommerpanelet, hvem der skulle stå som vinder af Jelling Musikfestivals talentprogram Quasar 2024. Afgørelsen faldt umiddelbart efter, at de 4 finalister hver især havde taget publikum i hånden og ført dem ind i tørvejr under Alfreds Scenes teltdug til et indblik i morgendagens stjerner.

Vinderen blev Nikolaj Storebjerg.

“Dommerpanelet var ret enige om, at Nikolaj Storebjerg er et talent, der har mulighed for at forløse sit potentiale på den lange bane, og at hans sange er velskrevne. Det ønsker vi at se en videreudvikling på,”

fortæller medlem af dommerpanelet John O’Power om begrundelsen af valget.

Årets finalefelt var en broget flok, der bidrog med alt fra melankolske kærlighedssange til hæsblæsende headbanging. Fælles for dem var dog, at de alle imponerede dommerpanelet, og John O’Power ser fortrøstningsfuldt på Region Syddanmarks musikalske fremtid:

“Det er tydeligt, at niveauet i regionen trives. Der er en god kultur blandt deltagerne, og niveauet var igen i dag rigtig højt. Det var en fornøjelse at se, og vi havde nogle gode diskussioner i dommerpanelet.”

Hyldest af dansk upcoming

Nikolaj Storebjerg fik lov at starte finalefesten, da han med sin kraftfulde stemme og relaterbare tekster lokkede publikum væk fra himlens mørke skyer og ind i varmen under teltdugen til en hyldest af dansk upcoming.

Publikum fik herefter serveret ABSURDs 80’er inspirerede danske popmusik, South of Limbos energiske sammenblanding af melankoli og varme, og Among Phantoms’ metalmusik, der kunne mærkes helt ud i fingerspidserne.

Det var en tydeligt overrasket Nikolaj Storebjerg, der trådte frem på scenen som vinder af Quasar 2024.

“Jeg synes, det er lidt vildt. Det må jeg være ærlig at sige. Inderst inde havde jeg satset på nogle af de andre, som også var rigtig gode. Alle bands spiller forskelligt, og vi er alle super dygtige til det, vi gør. Bare at være med i finalen var sindssygt givende,”

fortæller Nikolaj Storebjerg få minutter efter kåringen. 

Han binder med prisen sløjfe på forløbet med Quasars karriere- og talentudviklingsprogram, der startede helt tilbage i august sidste år, og forløbet har hjulpet ham med at udvikle sig som musiker.

“Jeg har rykket mig rigtig meget i forhold til, hvad jeg vil med musik, sceneudtryk og alt, hvad vi ellers har lært. Det har været virkelig givende. Så det er ærgerligt at være færdig med det, og hvis ikke, jeg havde vundet, havde jeg da meldt mig til igen,”

fortæller Nikolaj Storebjerg, der som præmie for vindertitlen kan se frem til en tilrettelagt forårsturné, så han kan få nogle kilometer i benene på live-scenerne rundt om i landet. 

Fællesskabet er allerede igang - vær med her