Jelling Musikfestival 2025
363D
08T
15M
40S
Tilføj til kalender

Mød QUASAR-finalisterne: 4 artister, der tegner fremtiden

Årets QUASAR-bands er i topform efter SPOT Festival. Lær årets 4 finalister at kende, før de 23. maj indtager Jelling Musikfestival.

07. maj 2024

De startede med at tilmelde sig QUASAR-forløbet i august sidste år.

9 måneder senere står de på scenen i Aarhus under Ridehusets massive træspær, omgivet af røgkanoner og et feststemt publikum, til vækstlags- og branchefestivalen SPOT med nogle af Danmarks musiknysgerrige øjne rettet mod sig.

Med både bevågenhed og nye kontakter i musikbranchen har de fire finalister, der 23. maj på Jelling Musikfestival skal kæmpe om titlen som vinder af QUASAR 2024, allerede allesammen vundet – og det er netop kernen i QUASAR.

Den første finalist, der skulle fremvise talentet, var South of Limbo. Bandmedlemmerne, som består af 4 venner fra Middelfart, fandt for alvor hinanden, da de gik i gymnasiet sammen. Fredag aften på SPOT udfordrede det lilla-klædte band melankolien og forførte publikum med varme, masser af farver og høj energi fra start til slut med sin indierock-inspirerede synthpop. 

“Vi samler det triste og blå i den ene hånd, varmen, det levende og det røde i den anden hånd for til sidste at blande farverne til lilla,”

som bandet beskrev det fra scenen, mens South of Limbo rev publikum med til fest.

3 hurtige til South of Limbo

Hvad har I fået ud af Quasar-forløbet?
"Vi var også med sidste år, hvor vi ikke gik videre til finalen. Men allerede dengang og i år har forløbet med Quasar og en mentor rykket os i forhold til vores sangskrivning og live-optrædener. Vi har fået mange redskaber, som vi har kunne bruge i dette års udgave."

Hvad er jeres mål for fremtiden?
"Vi tør drømme stort og tale højt om vores drømme. Vi vil gerne lave den fedeste koncert på Jelling og på sigt at spille vores egne tours og koncerter, som gerne må blive større og større herhjemme og i udlandet."

Hvad skal publikum forvente, når I skal spille til Quasar-finalen på Jelling Musikfestival?
"De numre, vi skal spille, er meget velvalgte, så vi får mest muligt at vores palette igennem. Vores univers byder på melankoli og rigtig meget energi, så vi skaber håb og mod til publikum. Vi sætter en stor ære i at vise publikum den energi, som kommer så naturligt til os gennem musikken."

Den 20-årige sanger og sangskriver Nikolaj Storebjerg indtog efterfølgende scenen med en halvcirkel af publikum omkring sig og sang om det, de fleste kan relatere til; kærlighedens mange facetter, menneskelige relationer og politiske perspektiver på verden omkring os. Syngende både på dansk og på engelsk og med guitaren i hånden som eneste følgesvend.

“Jeg skriver sange til mennesker om mennesker”

fortalte han til publikum, og setlisten rummer rigtig nok sjælefulde sange skrevet til hans mor, lillebror og kæreste.

De melankolske melodier affødte både svaj i kroppen og eftertænksomme blikke hos publikum, inden han forlod scenen til imponerede klapsalver.

3 hurtige til Nikolaj Storebjerg 

Hvad har du fået ud af Quasar forløbet?
"Jeg har fået hjælp til sangskrivning, og hvordan man selv producerer musik i et studie. Senere fik jeg hjælp til at forbedre min stage-performance, hvordan jeg skal arrangere min setliste og alt muligt andet. Så det er jo bare mega fedt."

Hvad er dine mål for fremtiden?
"Jeg starter på MGK i Aarhus efter ferien, så det, jeg går efter lige nu, er at blive kunstner, og komme tættere på at kunne leve af min egen musik."

Hvad skal publikum forvente, når du skal spille til Quasar-finalen på Jelling Musikfestival?
"Jeg tror, at folk vil blive overrasket over, at man godt kan have et stille rum på en festival. De tekster, jeg skriver, er noget, som jeg tror, at mange vil kunne relatere til."

“I kan godt forberede jeres nakker!” 

Sådan lød en af de første kommentarer fra scenen, da metal-bandet Among Phantoms bød på et energisk og hårdtslående liveshow, der kunne mærkes i hele kroppen. 

Aarhus-bandets groovy og alsidige tilgang til melodisk hardcore sørgede for, at ikke bare de rutinerede headbangere, der stod allerforrest med læderjakker og lange lokker, men hele publikum fik en uforglemmelig koncertoplevelse og afløb for indestængte energier. 

3 hurtige til Among Phantoms

Hvad har I fået ud af Quasar-forløbet?
"Vi har fået flere ting ud af det, end vi havde håbet på. At få lov at komme ud på den rejse og samtidig få nogle redskaber og arbejde sammen med en coach har gjort os opmærksomme på nogle punkter, hvor vi er stoppet op og tænkt; okay, det her er faktisk en vigtig del af vores levering. Det har givet os rigtig meget blod på tanden. "

Hvad er jeres mål for fremtiden?
"Vi vil rigtig gerne ud at spille endnu mere og få noget mere erfaring som liveband. Vi vil gerne ud på nogle flere store festivaler. Der er stemningen bare fantastisk, og der er publikum til alle genrer."

Hvad skal publikum forvente, når du skal spille til Quasar-finalen på Jelling Musikfestival?
"De skal forvente at rykke hovedet rundt. De kan forvente fuld kraft, solide breakdowns og et alsidigt take på melodisk hardcore, som, uden at det bliver for poppet, er noget ret iørefaldende musik."

Den fjerde QUASAR-finalist, ABSURD, var forhindret i at optræde fredag på SPOT Festival, da de 5 unge gutter, der alle går på Svendborg Gymnasium, var på studietur i udlandet.

De er dog mere end klar til at vise sig frem på Jelling Musikfestival. ABSURD laver dansksproget, moderne popmusik, der tager udgangspunkt i ungdommen, deres eget liv, og hvad de har på hjerte.

3 hurtige til ABSURD 

Hvad har I fået ud af Quasar-forløbet?
"Vi har fået lov at spille nogle koncerter, og vi har mødt andre unge musikere, der er samme sted som os. Vi har fået rigtig meget hjælp af forløbets coaches, der har hjulpet os til at bryde vores egen lille boble og se tingene udefra. Det har fået os til at reflektere over, hvad det er, vores band skal stå for, og hvordan vi laver federe shows."

Hvad er jeres mål for fremtiden?
"Vi vil først og fremmest gerne ud og spille en masse og skrive endnu mere musik, som indkapsler, hvad vi har på hjerte. Og så har vi en drøm om, at endnu flere mennesker vil få noget ud af at høre vores musik."

Hvad skal publikum forvente, når du skal spille til Quasar-finalen på Jelling Musikfestival?
"De skal forvente 20 intense minutter, hvor de forhåbentlig bliver fanget i en energi og i en fest, hvor alle kan føle sig inkluderet og relatere til vores musik."

De fire artister skal kæmpe om at blive dette års vinder af QUASAR torsdag d. 23 maj på Jelling Musikfestival.

QUASAR er et musikalsk karriere- og talentudviklingsprogram drevet af Jelling Musikfestival i samarbejde med regionale spillesteder i Syddanmark. De 16 udvalgte bands indgår i et forløb med coaching, mentorordninger, sparring og koncerter med det formål at bidrage med værktøjer, så de lokale, talentfulde upcoming kunstnere kan bygge videre på deres drømme og mål i musikbranchen.

Fællesskabet er allerede igang - vær med her