Billetsalget er i fuld gang
Jelling Musikfestival starter om
88D
15T
07M
53S
Tilføj til kalender

Jelling Musikfestivals erhvervsdrivende fond køber Byens Café

Overtagelsen sikrer et vigtigt samlingspunkt for musik, spisning, frivillighed og kulturelt fællesskab i Jelling i mange år frem.

10. januar 2024

Skydedørene til Jellings kultursamlingspunkt, Byens Hus, gled for første gang op i 2010. Siden har huset med sin centrale placering i byen, rummet koncerter inde og ude, foreningssammenkomster, ølbrygning og i titusindvis af timers hyggelige stunder med den frivilligt drevne Byens Café som omdrejningspunkt.

Nu har Festival Fonden af 2006 – som står bag Jelling Musikfestival – købt den andel i Byens Hus i Jelling, hvor Byens Café hører til.

Erhvervelsen skal sikre, at de mange gode frivillige og kulturelle aktiviteter i Byens Café kan fortsætte. Overtagelsen medfører ingen ændringer i det nuværende setup omkring caféen, men giver de involverede foreninger og aktører mulighed for at fortsætte det gode arbejde.

Andelen udgør ca. 200 kvm., og er købt af Vestjysk Bank pr. 1. januar 2024.

John Hauge, bestyrelsesformand i Festival Fonden af 2006, siger:

Vi var slet ikke i tvivl om, at vi skulle købe andelen og dermed sikre at huset også i fremtiden vil være et kulturelt samlingspunkt. Cafeen er omdrejningspunktet for husets liv, sjæl og arrangementer, og vi vil som kulturel aktør gerne være med til at skabe og sikre sådanne vigtige fællesskaber”.

Om Festival Fonden af 2006

Festival Fonden af 2006 er en erhvervsdrivende fond, der har til formål at støtte initiativer til gavn for børn og unge, hovedsageligt i nærområdet, herunder sport og idræt, fritidsaktiviteter og musik- og teatervirksomhed.

Festival Fonden af 2006 ejer i forvejen en andel af Byens Hus, hvor festivalsekretariatet har til huse.

Fællesskabet er allerede igang - vær med her