Billetsalget er i fuld gang
Jelling Musikfestival starter om
88D
15T
26M
16S
Tilføj til kalender

Eneste festivalkoncert i Danmark: AQUA maler Jelling lyserød

Den globale Barbie-feber har i den grad genoplivet AQUAs popularitet. Til maj spiller trioen en eksklusiv koncert på Jelling Musikfestival.

25. januar 2024

AQUA vender i 2024 tilbage til Danmark med nyvunden aktualitet, en USA-tour og 3 dugfriske Grammy-nomineringer i bagagen. Trioen cementerer, at de ikke har stået stærkere i 25 år, når de i november spiller deres største headliner-koncerter i Danmark nogensinde.

Men inden da tyvstarter AQUA sommeren og giver årets eneste festivalkoncert i Danmark på Jelling Musikfestival 2024 i slutningen af maj.

I dansk musikhistorie kan ingen måle sig med AQUA. Deres gennembrud midt i 90’erne affødte både den bedst sælgende single fra Skandinavien nogensinde og en verdensomspændende succes så stor, at det kunne ses i væksten i Danmarks BNP. Over årene har AQUA solgt 38 millioner albums, 7 millioner singler og samlet omkring 20 millioner månedlige lyttere på streamingtjenesterne.

I 2023 blev AQUA igen indbegrebet af popkultur, da Barbie-filmatiseringen lagde biograferne ned. Her blev AQUAs gigantiske hitsingle ’Barbie Girl’ fra 1997 remixet af rapperne Ice Spice og Nicki Minaj og brugt som underlægning til filmens rulletekster.

Remixet ’Barbie World’ og soundtracket til filmen kastede 3 Grammy-nomineringer af sig, og blev suppleret med et Tiestö-remix af ’Barbie Girl’. Den originale version af ’Barbie Girl’ fik også nyt liv. Nummeret blev både det niendestørste hit på TikTok hen over sommeren og den mest sete video på YouTube i løbet af 24 timer. Samtidig blev AQUA én af de 10 artister på Spotify, der i løbet af året fik flest nye følgere. AQUA har sparket døren ind til en ny tidsalder.

At Lene Nystrøm, Søren Rasted og René Dif mere end 25 år senere har generobret verden, vidner om de tidløse kvaliteter og solide håndværk, der ligger bag succesen. Live bliver deres dancepop-univers løftet takket være et otte personers-orkester, der gør kæmpehits som ‘Turn Back Time og ‘Doctor Jones’ endnu større og mere levende.

“AQUA er et af de største danske navne nogensinde og alle vores gæster, unge som ældre, kender deres sange. I de seneste år har verden igen fået øjnene op for, hvor originale bandets knivskarpe popsange og legesyge univers er. Vi er enormt stolte af, at AQUA har valgt at give deres eneste danske festivalkoncert i år i Jelling,”

siger Jelling Musikfestivals programchef Gaute Parbo Niemann.

Publikum kan se frem til en endeløs hitfest med ’Roses Are Red’, My Oh My’, ’Around The World’, ‘Back To The 80’s’ og selvfølgelig ‘Barbie Girl’, når Aqua spiller på Store Scene lørdag d. 25. maj.

FIND PROGRAM OG BILLET

Navne som Nelly Furtado, Nik & JaySuspektRasmus Seebach og mange flere er på plakaten, når Jelling Musikfestival løber af stablen 23.-26. maj 2024, som sæsonens første store festival. Ca. 85 navne venter stadig på at blive offentliggjort.

Billetsalget er i fuld sving.

Fællesskabet er allerede igang - vær med her