Jelling Musikfestival 2025
363D
06T
06M
07S
Tilføj til kalender

Dansk hiphops nye stilskabere giver fælleskoncert på JMF24

Artigeardit og Lamin vender tilbage til Jelling med en fælleskoncert, der manifesterer deres position på dansk hiphops absolutte top.

20. februar 2024

Tidligere på året udgav de to venner og musikalske kolleger Artigeardit og Lamin fællesalbummet ’Nu Hvor Vi Er Her’ til stor anmelderros. I kølvandet annoncerede de en headliner-koncert i Royal Arena, som er udsolgt. Den bedrift vidner om et musikalsk makkerpar, der på kort tid har markeret sig som rappens mest stilskabende stemmer.

De to rappere er kendt for at være kompromisløse og har været med til at redefinere genren, både sammen og hver for sig. I 2021 udgav de ’Ny Agenda’, som var deres første fælles EP. Opfølgeren ’Nu Hvor Vi Er Her’ lander i kølvandet på en stor festivalsommer i 2023 for begge rappere, hvor de bl.a. hver især lagde Teltscenen på Jelling Musikfestival ned. Nu topper de det fælles forløb med en stribe festivalkoncerter i 2024, hvor de indtager scenerne sammen – og vender tilbage til plænen i Jelling.

Artigeardit har skabt et unikt musikalsk og visuelt univers, som har givet ham en bred og loyal fanskare. Gennem sine tekster fortæller han historier fra sit eget liv på godt og ondt. Han har fra starten været en ener på den danske musikscene og et af de største rap-talenter vi har set i årevis. Hans ikoniske lyd, der både er forførende og let genkendelig, har løftet ham til toppen af de danske hitlister og ind i anmeldernes hjerter. Han udgav i foråret 2023 det karrieredefinerende album ’Længe Leve’, som blandt andet fik seks ud af seks stjerner i Soundvenue. Derudover vandt Artigeardit både Årets Live-Navn og Årets Danske Album til Danish Music Awards 2023.

Lamin er en af musikscenens nye og hurtigst voksende navne. Med sine anmelderroste koncerter og velskrevne rap-tekster vandt han Årets Nye Navn ved DMA 2022, samt P3 Talentet ved P3 Guld 2022. Samme år udgav Lamin sit andet studiealbum ’Kronisk Skeptisk’, som hurtigt ramte nr. 1 på albumlisten. Med sine skarpe punchlines og benhårde levering har Lamin ikke sat en fod forkert, siden han blæste ind på rap-scenen. Landet over får han fans til at ”Ride The Wave”, som han selv udtrykker det – og det går kun fremad herfra.

Artigeardit x Lamin indtager Store Scene på Jelling Musikfestival lørdag d. 25. maj.

Fællesskabet er allerede igang - vær med her